Kontantløst kasseapparat

Introduktion

Den kontantløse betalingsløsning fra KommuneBetaling er en betalingsløsning til kantiner, boder og andre, der ønsker at fjerne kontanter fra betalingerne ved at gøre brug af kodekort.

Med den kontantløse betalingsløsning får man et kasseapparat og kodekort. Et kodekort er et kort på størrelse med et dankort og udleveres til kunden. Herefter kan kunden – eller kundens forælder – så tanke kodekortets saldo op med penge. Denne optankning foregår online på under 30 sekunder, og der kan betales med kreditkort og MobilePay.

Når kunden skal købe noget i kantinen, giver kunden sit kodekort til kantine-bestyreren, der på et splitsekund lader systemet scanne koden ind. Herefter bliver beløbet for købet automatisk trukket fra kundens saldo.

Det er utroligt nemt for kunden, og for kantine-bestyreren er der også en lang række fordele. Eksempelvis er der i systemet inkluderet et meget detaljeret statistik-modul, der giver et detaljeret overblik over salg – både overordnet og helt ned på produktniveau.

Fordele

Slip for kontanter

Butiks-bestyreren skal ikke administrere kontanter. Det er slut med opbevaring af kontanter og utrygge ture til banken.

Automatisk bogføring

Systemet kan sættes op således, at det kan levere et ordre-nummer, der er bygget op på en sådan måde, at et økonomisystem automatisk kan bogføre alle køb gennem systemet.

Skab tryghed

Hvis kunden er et barn eller i nogle tilfælde en plejehjemsbeboer, skaber det en tryghed – både for kunden selv men også for forældre/pårørende – at kunden ikke skal håndtere kontanter.

Detaljeret ordrestatistik

Glem alt om at sidde og granske et udtræk fra et kasseapparat med et forstørrelsesglas.

Dette system giver adgang til et detaljeret overblik over totalsalg samt, hvordan enkelte produkter har solgt.

Overblik

Systemet giver mulighed for, at et kodekort kan have en tilhørende kodeadministrator.

Kodeadministratoren modtager automatisk kvitteringer for alle de køb, kodekortet bliver brugt til.

Brug tiden bedre

Ved at bruge mindre tid på at tage imod betalinger, kan kantine-medarbejderen bruge mere tid på områder, hvor der skabes værdi; fx ved at lave mad i køkkenet.

Bliv fri for bakterier

Pengesedler og mønter er fyldt med bakterier, og bakterier og mad- og drikkevarer har aldrig været en god kombination.

Følg med udviklingen

Der er en grund til, at de fleste betalinger i moderne samfund ikke involverer kontanter – folk gider ikke rende rundt med dem.

I stedet foregår betalingerne via kreditkort, smart-phones eller kodekort.

Eksempler på anvendelsesmuligheder

Kantinen

Ved at indføre kontantløse kodekort vil kantine-bestyreren og andre kantine-medarbejdere kunne skære drastisk ned på den tid, der bruges på at tage imod betalinger.

Den frigivede tid vil de kunne bruge på noget, der skaber værdi – fx ved at arbejde i køkkenet.

Er kunderne i kantinen børn, vil dette system give deres forældre en større tryghed, da barnet ikke skal have kontanter på sig.

Desuden vil et barn aldrig længere opleve at komme afsted uden madpakke og penge til kantinen, fordi forælderen har glemt det. Selv hvis saldoen på kodekortet er tom, vil forælderen kunne tanke op over internettet på under 30 sekunder.

Plejehjemmet

På plejehjemmet med egen kantine hvor beboerne kan købe mad- og drikkevarer i løbet af dagen, er det oplagt med dette system.

Mange plejehjemsbeboere er ikke særligt mobile, og det påvirker naturligvis deres evne til at hæve kontanter.

Med dette system kan de hurtigt føre penge over på deres kodekort fra deres hjem – med eller uden hjælp fra personalet.

Lider plejehjemsbeboeren af demens, eller er denne generelt diffus, kan det desuden være yderst betryggende for pårørende, at plejehjemsbeboeren har styr på sine penge, og at risikoen for tyveri mindskes drastisk.

Arrangementet

Til alle arrangementer hvor kontanter ikke ønskes – fx sportsarrangementer og fester -, kan dette system med fordel anvendes.

Ved at bruge dette system vil man ikke skulle administrere kontanter og være nervøs for, at de bliver stjålet, og samtidig kan gæsterne føle sig trygge.

For fest-deltageren kan trygheden bestå i, at selv med alkohol indenbords, kan man vide sig sikker på, at festen ikke har kostet mere, end hvad man havde besluttet sig for den skulle, mens man var ædru.

For deltageren i et sportsstævne er det dejligt kun at skulle holde styr på et kodekort og ikke kontanter, mens det – hvis deltageren er et barn – kan være rart for forældrene, at de kan holde styr på, hvad pengene bliver brugt på, og vide at barnet aldrig vil kunne risikere at stå uden penge.